Taakie

Stap 1: Creëer vrijwilligersprofielen

Taakie wil vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen.

De Taakie vrijwilligerstest

De basis van het profiel is de Taakie vrijwilligerstest. Met een korte test, die alle leden van de club per e-mail zullen ontvangen, achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is. Dit geeft een indicatie welke vrijwilligerstaken waarschijnlijk goed bij iemand zullen passen. Hoe meer mensen de test invullen, hoe beter de gemaakte matches. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het versturen van de test campagne te voeren. Ook is het mogelijk om een herinnering te sturen aan diegene die de test nog niet invulden.

Type vrijwilligers

Taakie maakt onderscheid in zes vrijwilligerstypen:

  • bestuurder,
  • communicator,
  • doener,
  • ondersteuner,
  • organisator
  • sporttechnicus.

 

Aan elke type vrijwilliger zijn bijpassende vrijwilligerstaken gekoppeld. Een vrijwilliger is niet één type, maar altijd een mix van de verschillende typen. Scoor je hoog op een type, dan zul je hoger scoren in de lijst van geschikte kandidaten bij een taak die bij dit type vrijwilliger past.

Profiel blijft zich ontwikkelen

Zodra een vrijwilliger een Taakie krijgt toegestuurd ontwikkelt het vrijwilligersprofiel zich verder. Is de aangeboden taak geen goede match? Dan zal Taakie je niet nog eens selecteren voor deze taak. Wordt de taak geaccepteerd? Dan sta je de volgende keer nog hoger op de kandidatenlijst! Zo leren we de vrijwilliger steeds beter kennen en zullen de taakverzoeken steeds beter aansluiten! In het vrijwilligersprofiel is de ontwikkeling zichtbaar door het verschuiven van de blauwe lijn.

Waar geeft Taakie inzicht in?

In het dashboard van Taakie vindt de beheerder een overzicht van alle vrijwilligersprofielen. Je ziet precies wie de vrijwilligerstest heeft ingevuld, of toestemming is gegeven om Taakies te versturen, of de vrijwilliger bereid is om een bardienst te draaien (indien van toepassing), welk beroep de vrijwilliger heeft en welke diploma’s de vrijwilliger over beschikt. Dit geeft, los van het ‘vrijwilligerstype’, nog meer waardevolle informatie om een goede keuze te kunnen maken! In een vrijwilligersprofiel vind je ook de Taakie-geschiedenis van de vrijwilliger terug.

 

Ouders van jeugdleden

De Taakie vrijwilligerstest wordt verzonden naar het e-mailadres dat in de ledenadministratie van de club staat. Omdat veel clubs van jeugdleden het e-mailadres van de ouders registreren, vraagt Taakie in de vrijwilligerstest uit of de test wordt ingevuld door een jeugdlid of één van de ouders. Vanaf dat moment zal Taakie met deze persoon communiceren.

Benieuwd hoe Taakie werkt en wat je als club er allemaal mee kunt?