Taakie

3 tips om vrijwilligers te werven voor jouw vereniging!

Binnen iedere sportvereniging zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Van scheidsrechter tot broodjes smeerder, van bestuurslid tot trainer. Als vereniging kan je niet zonder vrijwilligers. 

Het werven van geschikte vrijwilligers is voor de meeste verenigingen vaak een grote uitdaging. Leden zijn wel bereid om de handen uit de mouwen te steken, maar het enthousiasmeren van deze vrijwilligers vergt tijd en aandacht. Daarbij is het een grote opgaven voor de organisatie om iedere vrijwilliger een taak aan te wijzen waar hij of zij tevreden mee is. 

In deze blog geven wij 3 tips om vrijwilligers te werven zodat jij de juiste persoon op de juiste taak hebt staan. 

  1. Ken je leden!

Het is van belang dat de juiste persoon bij de juiste taak wordt neergezet. Als organisatie is het dan ook belangrijk om je leden te kennen zodat de vrijwilligersvacatures aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van de vrijwilliger. 

  1. Goede communicatie 

Als organisatie moet je duidelijk zijn in de communicatie over de functie. Wees duidelijk over de tijdsinvestering die je vraagt, de kennis en de vaardigheden die je zoekt in de vrijwilliger. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vrijwilliger weet wat het voor hen oplevert. 

  1. Persoonlijke aanpak

Je leden persoonlijk aanspreken zorgt voor meer vertrouwen en verbintenis. Door leden persoonlijk te benaderen met een functie die bij hen passen zorg je ervoor dat ze sneller geneigd zijn om deze taak aan te nemen. Ook krijg je inzicht in wat de leden leuk vinden om te doen en wat niet. Zo kan je gemakkelijk een profiel opbouwen per lid. Dit kan je vervolgens weer gebruiken voor de volgende keer als je vrijwilligers nodig hebt.

Heb jij als organisatie moeite met het werven van vrijwilligers? Wij helpen je graag met dit probleem. Plan direct vrijblijvend een gesprek in!