Hoe werkt Taakie

Creëer vrijwilligersprofielen


Creëer vrijwilligersprofielen

Taakie wil vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen.

De vrijwilligerstest

De basis van het profiel is de Taakie vrijwilligerstest. Met een korte test, die alle leden van de club per e-mail zullen ontvangen, achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand. Dit geeft een indicatie welke vrijwilligerstaken waarschijnlijk goed bij iemand zullen passen. Hoe meer mensen de test invullen, hoe beter de gemaakte matches. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het versturen van de test campagne te voeren. Ook is het mogelijk om een herinnering te sturen aan diegene die de test nog niet invulden.

Type vrijwilliger

Taakie maakt onderscheid in de vrijwilligerstypen: bestuurder, communicator, doener, ondersteuner, organisator en sporttechnicus. Aan elke type vrijwilliger zijn bijpassende vrijwilligerstaken gekoppeld. Een vrijwilliger is niet één type, maar altijd een mix van de verschillende typen. Scoor je hoog op een type, dan zul je hoger scoren in de lijst van geschikte kandidaten bij een taak die bij dit type vrijwilliger past.

Profiel blijft zich ontwikkelen

Zodra een vrijwilliger een Taakie krijgt toegestuurd ontwikkelt het vrijwilligersprofiel zich verder. Is de aangeboden taak geen goede match? Dan zal Taakie je niet nog eens selecteren voor deze taak. Wordt de taak geaccepteerd? Dan sta je de volgende keer nog hoger op de kandidatenlijst! Zo leren we de vrijwilliger steeds beter kennen en zullen de taakverzoeken steeds beter aansluiten!
In het vrijwilligersprofiel is de ontwikkeling zichtbaar door het verschuiven van de blauwe lijn.

vrijwilligersprofiel

Waar geeft Taakie inzicht in?

In het dashboard van Taakie vindt de beheerder een overzicht van alle vrijwilligersprofielen. Je ziet precies wie de vrijwilligerstest heeft ingevuld, of toestemming is gegeven om Taakies te versturen, of de vrijwilliger bereid is om een bardienst te draaien (indien van toepassing), welk beroep de vrijwilliger heeft en welke diploma’s de vrijwilliger over beschikt. Dit geeft, los van het ‘vrijwilligerstype’, nog meer waardevolle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

vrijwilligersprofiel

In een vrijwilligersprofiel vind je ook de Taakie-geschiedenis van de vrijwilliger terug.

vrijwilligersprofiel

Waar geeft Taakie geen inzicht in?

Taakie biedt geen volledig inzicht in al het vrijwilligerswerk dat op de club verricht wordt. Immers, taken die nu al verricht worden en waar geen nieuwe vrijwilligers voor benodigd zijn, vind je niet in Taakie terug. Zo zorgt Taakie er voor dat de beheerder alleen energie stopt in acties die bijdragen aan het invullen van openstaande taken.

Ouders en jeugdleden

De Taakie vrijwilligerstest wordt verzonden naar het e-mailadres dat in de ledenadministratie van de club staat. Omdat veel clubs van jeugdleden het e-mailadres van de ouders registreren, vraagt Taakie in de vrijwilligerstest uit of de test wordt ingevuld door een jeugdlid of één van de ouders. Vanaf dat moment zal Taakie met deze persoon communiceren.

Privacy

Vrijwilligerswerk is een onlosmakelijk onderdeel van het lidmaatschap. Immers, het inzetten van vrijwilligers is nodig om de club te laten draaien. De club heeft daarom een gerechtvaardigd belang een hulpmiddel als Taakie in te zetten. De gegevens die met Taakie verzameld worden zijn alleen inzichtelijk voor de club zelf. Het lid van de club kan te allen tijde gebruik maken van het recht om vergeten te worden. De club kan dan het profiel eenvoudig verwijderen.

Start vandaag nog met Taakie, de digitale assistent vrijwilligerszaken!

Registreer je club direct!